PlanH Werkt | Persoonlijke begeleiding | Eerste bijeenkomst supportteam Herstelcentrum
18077
post-template-default,single,single-post,postid-18077,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Eerste bijeenkomst supportteam Herstelcentrum

Eerste bijeenkomst supportteam Herstelcentrum

Verslag van de eerste bijeenkomst van het supportteam op donderdag 29 april 2021.

We starten de bijeenkomst met een check-in: “Hoe zit jij er vandaag bij?”.

Daarna zet Jay van Boxtel, assistent-directeur, de ontwikkelingen over een Herstelcentrum van PlanH Werkt uiteen. Hij legt de verandertheorie uit, geeft een schematische visuele uitleg van welke activiteiten welke effecten hebben. Ook vertelt Jay uitgebreid over de ambitie die het kernteam heeft ontwikkeld en waar het herstelcentrum op 1 januari 2022 wil zijn.

Via een spel met post-it’s wordt supporters gevraagd wat hun ideeën over herstel zijn. Op de vraag “Wat is voor jou herstel?” komen diverse antwoorden. Niet alleen komen verschillende herstel-activiteiten naar voren, zoals wandelen, contact maken met lotgenoten, yoga, muziek beoefenen en/of beluisteren. Maar ook herstel-doelen, zoals vertrouwen hebben in jezelf, acceptatie en het hebben van een steunend netwerk.

De supporters stellen zelf ook een vraag: “Hoe gaan we te werk als supportteam?” Tja, volgens directeur Hans van Boxtel is dat nou juist aan hen zelf! De huiswerkopdracht die Lotte Kuijpers, zorgprofessional, aan de supporters meegeeft,  is het schrijven van je eigen herstel-verhaal. Vervolgens worden er vervolgafspraken gemaakt over de kennisbijeenkomsten. Tenslotte gaat het zeskoppige supportteam daarna aan de slag met een voorstel over  hoe zij de visie naar buiten willen brengen.

Bijzonder is dat op deze eerste bijeenkomst in alle openheid de eigen herstelverhalen gedeeld werden, terwijl sommigen elkaar al jaren kennen!

Op donderdag 27 mei 2021 komt het supportteam weer samen bij Gewoon Goed Uden.

Wordt vervolgd!