PlanH Werkt | Persoonlijke begeleiding | Even Voorstellen – Erik Schellen
18333
post-template-default,single,single-post,postid-18333,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Even Voorstellen – Erik Schellen

Even Voorstellen – Erik Schellen

Mijn naam is Erik Schellen, 46 jaar jong en ik ben één van de nieuwe stagiaires bij Gewoon Herstel / PlanH Werkt.
Momenteel doe ik de opleiding naar ervaringsdeskundigheid bij Howie the Harp van het RIBW. Dit is een 1 jarige opleiding waar je leert jouw ervaringen in te zetten om mensen te kunnen steunen bij het vinden van hun eigen weg naar herstel.

Een grote droom van mij is het steunen van mensen bij hun herstel proces en hier bij Gewoon Herstel kan ik die droom gaan waarmaken door te beginnen met het geven van de cursus Herstellen Doe Je Zelf als ervaringsdeskundige.

Ervaringsdeskundigheid is een nieuw en opkomend beroep met kernwaarden zoals: het steunen bij het individuele herstelproces – het creëren van maatschappelijke kansen, het tegengaan van stigmatisering en het inrichten van Herstel Ondersteunende Zorg(HOZ). Bij HOZ gaat het erom dat de deelnemer zelf de regie in handen heeft van diens eigen proces, dat deze zelf bepaald welke hulp er van wie nodig is en dat het tempo van het herstel gaat naar eigen invulling.

Na mijn opleiding Sociaal Pedagogisch Werk(SPW) in 1999 ben ik een jaartje gaan backpacken in Australië wat een beetje uit de hand is gelopen tot 16 jaar wonen en reizen tussen 6 verschillende landen. In deze periode ben ik voornamelijk werkzaam geweest in de horeca en evenementen bouw. Naast reizen sport ik graag, doe ik aan yoga en samen koken met vrienden of een avondje bordspelen staat ook regelmatig op de agenda. Mijn huisgenoten zijn twee lieve poezen, Maya en Tia geheten.

 

 

 

Nu ik met stage ben begonnen is het een heerlijk gevoel om een bijdrage te kunnen leveren bij het herstelproces en de ontwikkeling van Gewoon Herstel en haar deelnemers. Daarom kan ik ook niet wachten om te zien wat dit avontuur nog meer in petto heeft.

Van Gewoon Herstel naar een inclusief leven.

Erik is op maandag, woensdag & vrijdag aanwezig bij Gewoon herstel.
Je bent van harte welkom om kennis te maken met Erik.