PlanH Werkt | Persoonlijke begeleiding | Even voorstellen – Louke Anthonissen
18319
post-template-default,single,single-post,postid-18319,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Even voorstellen – Louke Anthonissen

Even voorstellen – Louke Anthonissen

Hallo, daar ben ik weer! Mijn naam is Louke Anthonissen, 22 jaar oud en ik woon samen met mijn ouders en jongere broer in Sint-Oedenrode. In mijn vrije tijd doe ik aan X-core en Bodypump, sta ik graag in de keuken waarbij ik van alles uitprobeer en hecht ik veel waarde aan tijd spenderen met mijn familie en vrienden. Momenteel zit ik in mijn laatste jaar van de opleiding Social Work, Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch. Vorig jaar heb ik mijn derdejaars stage mogen vervullen bij PlanH Werkt. Ik heb toen gemerkt dat ik veel affiniteit voel voor werken binnen dit mooie bedrijf en de doelgroep waar PlanH zich op richt.

De laatste loodjes zijn aangebroken, ik ben begonnen met afstuderen bij PlanH Werkt. Het voelt goed om weer terug te zijn. Ik ben bezig met een sociaal agogisch praktijk project. Dit houdt in dat ik samen met PlanH Werkt werk aan een vernieuwing of verbetering in een sociaal agogisch vraagstuk. Mijn project richt zich op herstelondersteunende zorg. PlanH Werkt is vorig jaar begonnen met het implementeren van deze zorg binnen het bedrijf. Herstelondersteunende zorg focust zich op de mogelijkheden en niet zozeer op de psychische kwalen, het leiden en onmacht daarvan. De begeleiding en zorg vanuit de herstelondersteuning hebben het doel om mensen te helpen zoveel mogelijk zichzelf te helpen.

Een nieuwe ontwikkeling vanuit deze benadering is Gewoon Herstel. Dit is het centrum voor positieve gezondheid in Uden waar deelnemers, hun naasten, ervaringsdeskundigen en professionele begeleiders vanuit de herstelvisie werken aan zelfontwikkeling. In de ambulante begeleiding willen we herstelondersteunende zorg graag meer gaan inzetten. Ik ga samen met PlanH Werkt kijken hoe we dit kunnen doen. Hierbij richt ik mij op de volgende vragen: Hoe herstelgericht werkt PlanH Werkt? Wat kan er verbeterd worden? Hoe kan dat gedaan worden? Ik rond mijn project af met een zichtbaar product, dat kan van alles zijn. Dit wordt tijdens mijn proces steeds duidelijker. Tijdens de uitvoering van mijn project staat de belevingswereld van de eindgebruiker (de trajectbegeleiders en deelnemers) centraal en het vraagt om samenwerking. Dit doe ik door me in te leven in de doelgroep vanuit verschillende invalshoeken. Met deze aanpak creëer ik een eindproduct dat aansluit bij de wensen, behoeften en verwachtingen die er zijn rondom de inzet van herstel ondersteunende zorg bij PlanH Werkt.

Ik ga deze uitdaging vol enthousiasme tegemoet, tot ziens bij PlanH Werkt!