PlanH Werkt | Persoonlijke begeleiding | Gewoon Herstel – Lidmaatschap NVZH
18482
post-template-default,single,single-post,postid-18482,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Gewoon Herstel – Lidmaatschap NVZH

Gewoon Herstel – Lidmaatschap NVZH

Herstelzorg: Gewoon Herstel is lid geworden van de NVZH

Gewoon Herstel is hét herstelinitiatief van PlanH Werkt. Wij gaan samen voor herstel. Met jou, met elkaar én met organisaties die net als wij zelfregie en herstelinitiatieven centraal stellen in de weg (terug) naar zingeving en meedoen. Gewoon Herstel is namelijk lid geworden van de Nederlandse Vereniging voor Zelfregie en Herstel, oftewel, van de NVZH.

Jij en ik
Samen met de andere leden van de NVZH gaan wij uit van ieders unieke mogelijkheden, persoonlijke hindernissen, bijzondere talenten en ambities. Wij snappen dat iedereen afwisselend hulpvrager en hulpgever is: soms help ik jou en andere keren help jij mij. Dat wil ook zeggen dat we gelijk zijn aan elkaar. Jij en ik zijn natuurlijk niet hetzelfde, maar zijn wel evenveel waard. Die gelijkwaardigheid vinden we erg belangrijk en ook heel gewoon.

Ervaringsdeskundigheid
Omdat we er bij Gewoon Herstel van uitgaan dat we elkaar allemaal wel ergens mee kunnen helpen, begrijpen we elkaar extra snel. Dat begrip helpt bij herstel. Ervaringsdeskundigen weten dit als geen ander. Zij hebben van zichzelf en van mensen om hen heen een heleboel geleerd. Daarmee kunnen ze anderen tot grote steun zijn. Ervaringsdeskundigheid speelt een belangrijke rolin herstellen vanuit zelfregie.

Extra veel kennis
Bij Gewoon Herstel vind je een prettige plaats om elkaar te ontmoeten, op onderzoek uit te gaan en jezelf te ontplooien. En ondertussen breiden we onze herstelzorgexpertise samen met de andere leden bij de NVZH steeds verder uit. Zo put je bij Gewoon Herstel niet alleen uit onze kennis en ervaring, maar profiteer je van de deskundigheid van de hele vereniging.

Herstellen doe je immers zelf, maar niet alleen.