PlanH Werkt | Persoonlijke begeleiding | In gesprek met Niek Donkers
18105
post-template-default,single,single-post,postid-18105,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

In gesprek met Niek Donkers

In gesprek met Niek Donkers

Wie ben je? Wat is je ervaring met PlanH Werkt?

Ik ben Niek Donkers, 44 jaar oud, heb een vriendin, Fabienne, een dochter, Niene, van drie jaar oud en we wonen samen in Uden. Ik ben zeker al één jaar deelnemer bij PlanH Werkt. Ik ben opgeleid voor opticien/contactlensspecialist en ben werkzaam geweest bij zowel zelfstandige opticiens als bij ketens. Ik ben vijf jaar geleden thuis komen te zitten; ben zelfs een half jaar opgenomen geweest bij een GGZ instelling in Zeist omdat zij de enige instelling waren die gespecialiseerd waren in mijn problematiek. Ik ben door een zelfstandige psycholoog doorverwezen naar PlanH Werkt. Op maandagochtend en woensdag ben ik te vinden in de Houtwerkplaats van Gewoon Goed Uden. Op dinsdag en vrijdag neem ik deel aan het Personal Fit Programma; we sporten dan bij Body Vision Healthclub.

Wat is je rol in het Kernteam; hoe heb je dit opgepakt?

Vanaf de start ben ik betrokken bij het Kernteam Herstel van PlanH Werkt. Als deelnemer van PlanH Werkt wil ik opkomen voor de belangen van alle andere deelnemers en ga daarom met ze in gesprek. Daarnaast leg contact met andere herstelcentra en leg ik werkbezoeken af. Zo ben ik onlangs bij Fameus in Roosendaal. Ik wil graag een mooi iets neerzetten. We richten ons nu op het ontwikkelen van activiteiten in ons centrum “Gewoon Goed Uden”. We willen deze activiteiten opstarten om te kijken of er animo voor is en hoe dit gaat lopen. Uit deze activiteiten kiezen we gezamenlijk een aantal activiteiten die we een “proeftuin” uit gaan proberen en evalueren.

Welke boeken lees je? En welke literatuur raad je aan?

Privé en voor ontspanning lees ik vooral Fantasy-boeken en bij voorkeur in de tuin. En om mij te verdiepen in de problematiek ben ik vooral “herstelverhalen” gaan lezen. Vooral op het gebied van acceptatie en empowerment. Ik raad het boek “Binnen de buitenkant” aan. Heel interessant en geeft je een kijkje in het hoofd en hart van mensen die vastliepen in zichzelf. Wat gebeurde er in hun leven? Wat gaat er nu beter en is dat mede toe te schrijven aan de herstel bevorderende aanpak? Hun verhalen worden gelardeerd met persoonlijke tips, ervaringen van professionals en recente inzichten.

Op woensdag 30 juni 2021 ben je samen met Bonnie en Lotte gestart met de eerste “Herstellen doe je zelf” cursus en word je opgeleid tot co-trainer. Hoe vind je dat? Wat denk je dat het jou zal opleveren?

Bij de Stichting Door & Voor heb ik eerder al een cursus gevolgd die gericht was op herstel, zelfregie en het werken met eigen ervaring en deze cursus is daar een mooi vervolg op. Ik kan straks gaan werken vanuit eigen ervaring. Door je eigen verhaal te vertellen over de manier waarop jij je eigen doelen probeert te bereiken en dat met anderen te delen, ontstaan ideeën en wederzijdse steun. Ik vind het super om dat straks samen met andere deelnemers stappen te zetten. Het levert iets extra’s op en is leerzaam voor ons allemaal; we worden er allen maar wijzer van….

Wil jij ook graag in gesprek met Niek?
Je bent van harte welkom bij PlanH Werkt & Gewoon Goed Uden voor een kennismaking en een kop koffie!