PlanH Werkt | Persoonlijke begeleiding | Leerbijeenkomst Pilot Van Zorg Naar Werk
17549
post-template-default,single,single-post,postid-17549,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Leerbijeenkomst Pilot Van Zorg Naar Werk

Leerbijeenkomst Pilot Van Zorg Naar Werk

Afgelopen dinsdag 26-06-2018 vond de 2e leerbijeenkomst van de Pilot Van Zorg naar Werk plaats.
Deze bijeenkomst vond plaats in participatiecentrum Gewoon Goed in Uden, een initiatief van PlanH Werkt.

 

In de pilot Van Zorg naar Werk zijn we op zoek naar een doorlopende lijn tussen de Wmo en de Participatiewet. We willen inwoners ondersteunen die beschikken over (potentieel) arbeidsvermogen, zodat zij zich maximaal kunnen ontwikkelen richting werk. Voor de één kan dit een vorm van betaald werk zijn, voor de ander is dit misschien (nog) te hoog gegrepen en biedt vrijwilligerswerk een opstap naar werk.

De pilot kent twee resultaten:
1. De deelnemer heeft zich maximaal ontwikkeld naar werk, wat bijdraagt aan de vervulling en de kwaliteit van leven van de deelnemer.
2. We hebben geleerd wat er nodig is om een doorlopende lijn te creëren tussen de Wmo en de Participatiewet.

Aan de pilot doen vijf gemeenten mee (Bernheze, Boekel, Landerd, Oss en Uden), Wmo aanbieders en IBN. Movisie biedt ondersteuning in de uitvoering van de pilot. Bij de leerbijeenkomsten komen de consulenten Wmo, consulenten Participatiewet en aanbieders samen. We delen ervaringen, signaleren knelpunten, bedenken oplossingen, experimenteren en leren van elkaar.