PlanH Werkt | Persoonlijke begeleiding | Maak kennis met Bram Brown
18040
post-template-default,single,single-post,postid-18040,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Maak kennis met Bram Brown

Maak kennis met Bram Brown

Maak kennis met Bram Brown

Wil je jezelf kort voorstellen?
Hoi, ik ben Bram Brown, ik ben 40 jaar oud en ik ben sinds april 2019 werkzaam bij Participatiecentrum Gewoon Goed Uden. Je vindt mij in de houtwerkplaats, ik heb namelijk een meubelmaker / houtbewerker achtergrond. Mijn kennis en ervaring gebruik ik om de houtwerkplaats van Gewoon Goed Uden veilig en efficiënt te laten lopen. Ik zorg dat deelnemers veilig leren werken met houtbewerkingsmachines en dat ze de juiste techniek leren toepassen om een mooi meubel te kunnen maken. Verder maak ik ontwerpen en werktekeningen voor opdrachten van particulieren en bedrijven die binnenkomen. Aan de hand  van die ontwerpen kunnen deelnemers een degelijke werkstuk leren maken. Door werken middels structuren en het met hun handen werken komen deelnemers in een positieve “flow”.

Je bent ruim 2 jaar werkzaam bij Gewoon Goed Uden.
Wat is jouw indruk van PlanH Werkt / Gewoon Goed Uden?
PlanH werkt is een klein organisatie en daardoor zijn de communicatielijnen kort en dat vind ik heel fijn en het werkt ook efficiënt. Ik kan snel en makkelijk naar mijn leidinggevende lopen en mijn probleem of vraag voorleggen en dan komen we snel tot een oplossing of besluit. Verder zijn mijn collega’s heel sociaal en betrokken bij de deelnemers en vooral dat laatste vind ik bijzonder.

Waarvan krijg jij binnen je werk de meeste energie?
Wat vind jij het leukst binnen je werk?
In de houtwerkplaats, één van de dagbesteding afdelingen van Gewoon Goed, krijg ik enorm veel energie van stappen die deelnemers maken. Deelnemers die het geleerde toepassen in de praktijk en zo zijn/haar kunde en kennis uitbreiden. Deelnemers ontdekken op deze manier waar hun krachten en interesses liggen. Deelnemers komen geregeld negatief en onzeker binnen bij ons, door de juiste aandacht en begeleiding komen deelnemers beter in hun vel te zitten en leren ze hun eigen bron van positiviteit aan te boren. Dat laatste zorgt ervoor dat mensen weer een toekomst zien en vooruit kunnen, super!

Maar ik krijg nog van veel meer zaken energie, namelijk wanneer we als groep een kwalitatief product maken, het als groep werken aan een gezamenlijk doel en van het werken in een schone en geordende werkplaats.

Hoe heb jij jouw expertise in kunnen zetten bij een praktisch probleem, wat is voor jou een mooie dag, wat is een mooi project, etc.
Ik heb twee voorbeelden van mooie successen die bij de houtwerkplaats behaald zijn. Gedurende de eerste intelligente lock-down afgelopen jaar hebben we aan een prachtig project gewerkt. 2 gigantische tafels voor Leunzorg, deze tafels waren 2 bij 4 meter, bestaande uit twee segmenten. Een ware uitdaging voor de houtbewerkers, maar het is ons gelukt.
Het tweede succesverhaal is het verhaal van een deelnemer. Deze jongeman hebben we in het begin van zijn traject iedere dag gebracht en gehaald naar de houtwerkplaats, nu komt deze jongeman zelfstandig op de elektrische fiets. Door het werken in de houtwerkplaats is hij uit zijn schulp gekropen. Door veel tijd en geduld te hebben, en op de juiste manier de basisprincipes van houtbewerking te leren heeft hij enorm veel zelfvertrouwen gekregen. Hij is van deelnemer, een doelgroep collega geworden en daar ben ik enorm trots op! We werken nu op een fijne manier samen in de houtwerkplaats.

Waar ligt jouw ambitie de komende jaren?
Mijn ambitie is niet groots, ik wil graag met evenveel plezier als nu iedere dag naar mijn werk fietsen. In de houtwerkplaats zijn we gestart met een project waarbinnen deelnemers certificaten kunnen behalen. Dit behalen van certificaten wil ik graag uitbreiden.

Bram is werkzaam op ma-di-do-vrij.
b.brown@planhwerkt.nl

Wil je meer weten over de houtwerkplaats van participatiecentrum Gewoon Goed Uden;
https://www.gewoongoed-uden.nl/houtwerkplaats.html