PlanH Werkt | Persoonlijke begeleiding | Maak kennis met Marianne Banken
18051
post-template-default,single,single-post,postid-18051,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Maak kennis met Marianne Banken

Maak kennis met Marianne Banken

Maak kennis met Marianne Banken

 

Wil je jezelf kort voorstellen?
Hoi, ik ben Marianne Banken en ik ben 33 jaar oud. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig, houtbranden is een van mijn grote hobby’s. Ook breng ik mijn vrije tijd graag door met mijn familie. Mijn zus heeft twee kinderen waar ik dol op ben, regelmatig ga ik er even op de thee en spelen we een spelletje. In mijn straat ben ik als bestuurslid betrokken bij de buurtvereniging en wanneer er handen nodig zijn bij activiteiten in het dorp help ik graag mee. Naast mijn werk bij Gewoon Goed Uden begeleid ik een jonge vrouw van 18 jaar, ik begeleid haar met haar school opdrachten en het plannen van deze opdrachten. Mijn betrokkenheid bij andere mensen is groot en waardevol voor mezelf.

Je bent werkzaam als activiteitenbegeleider bij Gewoon Goed Uden, wat houdt dat precies in?
Ik ben werkzaam als activiteitenbegeleidster bij participatiecentrum Gewoon Goed Uden. Dit is een veelzijdige functie, waarin ik enorm veel ruimte heb om zelf activiteiten te ontwikkelen. Iedere maand ontwikkel ik een nieuw aanbod op de creatieve afdeling, deelnemers kiezen zelf waarmee ze aan de slag gaan. Ook zorg ik ervoor dat de assemblage afdeling werkzaamheden heeft om uit te voeren, ik stuur vrijwilligers aan en werk samen met collega’s en stagiaires op de werkvloer. Werkzaamheden die minder zichtbaar zijn, zoals de inkoop van materialen, schrijven van begeleidingsplannen en evaluaties van deelnemers voer ik ook allemaal uit.

Wat mijn werk erg leuk maakt is de verbinding leggen met de burgers in de Gemeente Uden e.o. middels acties naar buiten betrokkenheid creëren en waar mogelijk samenwerken.

Je bent hier nu ruim één jaar werkzaam.
Wat is jouw indruk van PlanH Werkt / Gewoon Goed Uden?
Mijn werkzaamheden vinden voornamelijk binnen Gewoon Goed plaats, wat een mooie organisatie is. Iedereen is welkom, er wordt niet gekeken naar de problematiek, maar er wordt gekeken naar de mens. Gelijkwaardigheid speelt een belangrijke rol, collega’s van Gewoon Goed en PlanH werkt staan naast de deelnemer. Ook werk ik in een jong & enthousiast team, wat een grote bijdrage levert aan mijn werkplezier.

Waarvan krijg jij binnen je werk de meeste energie?
Energie krijg van deelnemers die vol trots naar huis gaan met creatieve projecten waaraan ze zelf gewerkt hebben. Maar ook wanneer ze succesvol hebben bijgedragen aan projecten die we gezamenlijk maken voor de Krinkel, onze creatieve winkel. Het is mooi om te zien dat als mensen met een sip gezicht binnenkomen op de dagbesteding weer met een lach op hun gezicht naar huis gaan. Het is fijn als wij samen betekenis kunnen geven aan een zinvolle dag invulling.

Hoe heb jij jouw expertise in kunnen zetten bij een praktisch probleem, wat is voor jou een mooie dag, wat is een mooi project, etc?
Afgelopen Kerst hebben wij alle deelnemers in de dagbesteding verrast met een persoonlijk kerstpakket, met daarin een mooie, rode dopper van Gewoon Goed Uden. Alle deelnemers hebben dit pakket in ontvangst genomen en waren oprecht verbaasd en enthousiast dat er op deze manier aan hun gedacht werd. Voor sommige deelnemers was dit hun eerste kerstpakket, een kleine blijk van waardering, die zo ontzettend goed ontvangen is. Mensen worden gezien en dat geeft een ieder positieve energie.

Waar ligt jouw ambitie voor de komende jaren?
De komende periode zou ik graag workshops willen organiseren waar deelnemers aan deel kunnen nemen, waar zij zowel voor zichzelf als voor de Krinkel producten kunnen maken. Deze producten wil ik graag binnen een standaard lijn van vaste producten ontwikkelen, een mooi, vast assortiment. Ook zou ik graag meer aandacht en groei willen zien in de Krinkel en de webshop van de Krinkel. Deze winkel is namelijk een mooie samenwerking tussen alle afdelingen van onze dagbesteding; creatief, textiel, hout en assemblage.

We zijn op zoek naar werkzaamheden voor onze assemblages afdeling, deze werkzaamheden worden uitgevoerd door onze deelnemers. Voor vragen kun je contact opnemen met mij of neem een kijkje op onze website: https://www.gewoongoed-uden.nl/assemblage.html

Marianne werkt 24 uur per week.
Zij is aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

m.banken@planhwerkt.nl