PlanH Werkt | Persoonlijke begeleiding | Maak kennis met Sandra van Helvoort
17986
post-template-default,single,single-post,postid-17986,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Maak kennis met Sandra van Helvoort

Maak kennis met Sandra van Helvoort

Maak kennis met Sandra van Helvoort!

Wil je jezelf kort voorstellen?
Ik ben Sandra van Helvoort, 32 jaar oud en ik woon in Veghel. Ik ben moeder van 2, een meisje van 7 en een jongetje van 3. In mijn vrije tijd sport ik graag, spreek ik graag af met vrienden, neem ik deel aan mud- en obstakel runs, ga ik graag naar het theater (met name cabaret) en speel ik graag een spelletje met vrienden of collega’s.

Je bent werkzaam als trajectbegeleider, wat houdt dat precies in?
Ik ben werkzaam als trajectbegeleider. Ik zie mezelf in een soort coachende rol, door naast de deelnemer te staan en deze te ondersteunen bij vraagstukken waar hij/zij zelf even geen raad mee weet. Dit kan zijn op praktisch gebied (opruimen van een woning, vastlopen in huishoudelijke taken, het ontbreken van een zinvolle dag invulling, ondersteunen in (juridische) procedures etc.) tot (psycho-)sociale hulpvragen (toeleiding naar passende zorg/hulpverlening, een klankbord zijn, het uitbreiden van sociaal netwerk, hulpvragen binnen het gezin etc.) De deelnemer bepaalt vervolgens de route, ik volg deze en sta naast de deelnemer. Naast mijn werk als trajectbegeleider ben ik budgetcoach, ik ben op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van werk, inkomen en schuldhulp. Regelmatig beantwoord ik vraagstukken van collega’s en ondersteun ik in trajecten waar meer budget kennis gewenst is.

Je bent hier al even werkzaam.
Wat is jouw indruk van PlanH Werkt / Gewoon Goed Uden?
Ik ben momenteel bijna 2 jaar werkzaam bij PlanH Werkt. Wat me aanspreekt aan PlanH Werkt, is dat er veel mogelijk is en niets onmogelijk is. Ideeën inbrengen wordt erg op prijs gesteld en er wordt altijd gevraagd om mee te denken. Het mooie aan PlanH Werkt is dat geen dag hetzelfde is en dat er steeds weer verschillende hulpvragen die op mijn pad komen. Dit houdt mij als trajectbegeleider scherp en zorgt ervoor dat ik iedere dag leer van mijn werk.

Waarvan krijg jij binnen je werk de meeste energie?
Ik krijg het meeste energie van positieve ontwikkelingen binnen mijn caseload. Wanneer kleine stapjes worden gezet en wanneer kleine overwinningen gevierd mogen worden. Daar een onderdeel van mogen zijn, dat is echt heel fijn. Echt iets kunnen betekenen voor die ander, dat geeft mij echt een boost. Daarnaast zet ik ook graag humor in binnen mijn werk, waar dat gepast is en ben ik gewoon lekker mezelf, zowel naar de deelnemers als naar netwerkpartners. Dat vind ik erg prettig.

Hoe heb jij jouw expertise in kunnen zetten bij een praktisch probleem, wat is voor jou een mooie dag, wat is een mooi project, etc.
Een dakloos gezin na een hele lange periode weer zien stralen bij het ontvangen van de sleutel van hun woning is een van mijn betere momenten de afgelopen periode. Het samen kunnen zoeken naar een weg naar de oplossing en het geluk zien bij mensen. Het stukje wanhoop dat ruimte maakt voor hoop, dat is echt fantastisch.

Waar ligt jouw ambitie voor de komende jaren?
Meebewegen met de veranderingen in ons werkveld en up-to-date blijven van de veranderingen in regel- en wetgeving omtrent de participatiewet & WMO.

Sandra werkt 28 uur per week.
Op maandag een dinsdag een halve dag in de ochtend, woensdag en donderdag.
s.v.helvoort@planhwerkt.nl