PlanH Werkt | Persoonlijke begeleiding | Maak kennis met Yvonne Freriks
17970
post-template-default,single,single-post,postid-17970,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Maak kennis met Yvonne Freriks

Maak kennis met Yvonne Freriks

Maak kennis met Yvonne Freriks!

Wil je jezelf kort voorstellen?
Mijn naam is Yvonne Freriks, ik ben 45 jaar en woon met mijn vriend Mark en onze 2 honden in het mooie Sint Michielsgestel. Ik ben dol op paarden, ik lees graag en wandel met de honden. Ik heb nog 6 broers en zussen die allemaal ouder zijn dan ik, ik ben het nakomertje. Op zaterdag zorg ik nu ook voor mijn vader die deze maand alweer 93 jaar wordt! De eerste 15 jaar van mijn werkende leven heb ik in het bedrijfsleven als HR adviseur gewerkt, een kleine 5 jaar geleden ben ik overgestapt naar deze sector.

Je bent werkzaam als traject begeleider /jobcoach, wat houdt dat precies in?
Ik begeleid mensen in zowel thuis- als werksituaties om hun doelen te bereiken. In de thuissituatie kunnen deze op verschillende levensgebieden liggen zoals op het gebied van wonen, financiën en sociale relaties. Op werkgebied gaat het vaak over het vinden van de juiste werkplek, de uitvoering van de werkzaamheden en de omgang met collega’s en leidinggevenden.

Je bent al even werkzaam bij PlanH Werkt.
Wat is jouw indruk van PlanH Werkt / Gewoon Goed Uden?

Ik heb hiervoor voornamelijk bij grote bedrijven gewerkt. Ik vind het fijn nu bij een organisatie te werken waar we elkaar allemaal kennen en voor elkaar klaar staan. Daarnaast spreekt de sociale context mij ook zeer aan. Na lange tijd in de commercie te hebben gewerkt begon het bij mij te knagen. Ik wilde me gaan inzetten voor het welzijn van anderen. Bij PlanH Werkt en Gewoon Goed Uden is hier alle ruimte voor.

Waarvan krijg jij binnen je werk de meeste energie?
Ik krijg energie als ik (weer) een glimlach op iemand zijn gezicht getoverd krijg. Als ik een perspectief aan iemand kan bieden dat hij/zij daarvoor nog niet zag.

Hoe heb jij jouw expertise in kunnen zetten bij een praktisch probleem, wat is voor jou een mooie dag, wat is een mooi project, etc.
Ik begeleid sinds een aantal maanden een jongedame die door omstandigheden al jong op zichzelf moest gaan wonen en weer naar school wilde gaan. Er moesten veel dingen geregeld worden, zowel praktisch als met betrekking tot haar geestelijk welzijn. Dit werd een mooie samenwerking waarin ik haar de weg kon wijzen naar de noodzakelijke instanties, haar begeleidde in de contacten waar nodig en haar de ruimte gaf om dingen zelf te doen/regelen waar ze al aangaf dit te kunnen. Dit laatste helpt ook in het vergroten van het zelfvertrouwen van iemand want het is, in ieder geval binnen de WMO, de bedoeling dat iemand het uiteindelijk zelf kan.

Waar ligt jouw ambitie voor de komende jaren?
Ik hoop een nog grotere bijdrage te mogen gaan leveren in het ondersteunen van mensen om weer in hun eigen kracht te komen. We zijn en kunnen veel meer dan we zelf vaak denken.

Yvonne is werkzaam op maandag, woensdag en donderdag.
y.freriks@planhwerkt.nl