PlanH Werkt Nieuws
Nieuws
|

Maart 2025 --> Carefriend updates met Manon
Kun je iets vertellen over Carefriend?
Carefriend is een clientvolgsysteem waar we gebruik van maken bij PlanH. In dit systeem rapporteren we en doen we tijdregistraties binnen trajecten.
We zijn ruim 3 jaar geleden overgestapt naar Carefriend. Ten opzichte van ons vorige cliëntvolgsysteem biedt Carefriend meer mogelijkheden en de wens was om dit ook binnen PlanH toe gaan passen. We wilden dat deelnemers hier direct van zouden mee profiteren, dus het duurde even voordat we een goed plan hadden! We zijn blij nu concrete stappen te kunnen zetten in het personaliseren en professionaliseren van Carefriend binnen PlanH.
Wat is de reden van deze professionalisering en wat is er precies veranderd?
Tot voor kort schreven we onze begeleidingsplannen en evaluaties in Word documenten. Nu maken we ze via Carefriend, de begeleidingsplannen zijn dan direct gekoppeld aan de deelnemer. Daarbij kunnen deelnemers zelf inloggen thuis om dit te kunnen lezen. Deze plannen kunnen dan digitaal bevestigd worden.
Wat betekent de ontwikkeling voor PlanH?
Een stuk efficiëntie en eigen regie van de deelnemer wordt hiermee vergroot. Het sluit tevens ook aan bij de herstelondersteunende zorg. Door deelnemers op deze manier te betrekken bij hun eigen plannen en doelen gaan ze actief meedenken. De zelf regie wordt hiermee bevorderd.
Er wordt nu beter gebruik gemaakt van de technologische middelen die geboden worden. Op deze manier gaan we meer mee met de maatschappij en werken we toekomstgericht.
Bovendien, is het beter voor het milieu omdat we minder papier gebruiken. Dit zorgt er tevens ook voor dat het meer tijdsefficiënt is omdat er nu geen week meer overheen gaat voordat er een handtekening van de deelnemer is.
Wat is jouw taak nog meer met betrekking tot Carefriend?
In de brede zin houd ik me bezig met alle mogelijkheden binnen Carefriend. Ik richt het systeem in op de achtergrond en ik werk samen met helpdeskteam van Carefiend. Daarbij komt ook dat ik me bezig houd met alles te personaliseren wat binnen de werkwijze van PlanH past. Omdat onze wensen en de mogelijkheden van Carefriend in ontwikkeling zijn, blijft dit een uitdaging! Ik vind het leuk en interessant om deze aan te gaan!
Hoe zag dit proces van ontwikkeling en personalisering er uit?
In de beginfase was het veel samenwerken met een klein team, bestaande uit een directielid (Jay), de inhoudelijk coördinator (Rico) en mijzelf (kwaliteit medewerker). Iedereen had hierin zijn eigen rol. De directie uit de wensen van de organisatie, de inhoudelijk coördinator was vooral een verbindende factor tussen de trajectbegeleider (werkinhoudelijk) en kwaliteitsmanagement, en ik was weer op de hoogte van de mogelijkheden, maar ook de grenzen van de mogelijkheden van Carefriend.
Nadat we een plan hadden waarmee iedereen het eens was, begon het inrichten in Carefriend, waarna een testfase volgde met een aantal collega’s uit de praktijk. De testfase ging eigenlijk best wel goed, hieruit kwamen weinig verbeteringen naar voren. Na deze testfase, volgde de uitrol van de nieuwe functionaliteit van Carefriend.
Wat was de input die je van collega’s kreeg?
Toen het door iedereen in gebruik werd genomen kwamen er veel positieve reacties. Het kan soms een klus zijn om voor het eerste met deelnemers in te loggen, maar als het lukt zijn ze altijd blij om hierin mee te kunnen gaan. Over het algemeen is het is een stuk efficiënter in gebruik!
Ik ben trots om na een paar jaar met af en toe tegenslag, dit uit te mogen rollen. Met hierbij mooie ideeën om aan de slag te gaan voor de toekomst!

Feb 2025 --> Even Voorstellen, maak kennis met Guusje Kerkhof.
Maak kennis met Guusje!
Guusje volgt de MBO4 opleiding tot Sociaal Werker aan het Koning Willem 1 College in Oss. Zij zit momenteel in het tweede leerjaar van haar opleiding. Op woensdag en donderdag loopt Guusje stage bij Gewoon Goed Uden / PlanH Werkt.
Met het diploma Sociaal Werker kun je gaan werken in diverse branches zoals de gezondheidszorg, jeugdhulpverlening, ouderenzorg, jongerenwerk of de sociale dienstverlening.
Naar mensen kunnen luisteren, ze steunen en helpen waar nodig is, dat vindt Guusje mooi aan het werken met mensen. Tijdens haar stage bij Gewoon Goed heeft Guusje verschillende methodieken geleerd om met mensen in gesprek te gaan. Haar open houding en oprechte interesse in de medemens maken haar erg bekwaam.
Tijdens haar stage bij Gewoon Goed heeft Guusje veel plezier in het uitvoeren van de verschillende werkzaamheden. Ze maakt graag een praatje met deelnemers, heeft plezier met collega’s en pakt taken serieus op. In de kerstweek heeft ze zelfstandig een filmactiviteit opgezet. Dit was een geslaagde activiteit, deelnemers waren enorm positief!
Typisch Gewoon Goed Uden volgens Guusje: Iedereen is welkom!
De komende periode wil Guusje aandacht geven aan het bewaken van haar eigen grenzen op de werkvloer en leren haar planning beter te overzien. Uiteraard blijft ze met evenveel enthousiasme aandacht geven aan de deelnemers op de verschillende afdelingen van de dagbesteding. Als Guusje haar opleiding tot Sociaal Werker heeft afgerond wil ze graag de studie HBO verpleegkunde oppakken. Om in de toekomst in het ziekenhuis te kunnen werken!
Wil jij kennis maken met Guusje?
Je bent van harte welkom bij PlanH Werkt & Gewoon Goed Uden, Udenseweg 4-6 in Uden.

Jan 2025 --> Even Voorstellen, maak kennis met Meike Waterschoot.
Maak kennis met Meike!
Meike volgt de MBO opleiding tot Sociaal Werker aan het Koning Willem 1 College in Oss. Zij zit in het tweede jaar van haar opleiding en loopt op woensdag en donderdag stage bij Gewoon Goed Uden / PlanH Werkt.
Wil je graag mensen helpen die ondersteuning nodig hebben bij bijvoorbeeld het omgaan met geld, werk en wonen? Dan is de opleiding sociaal werker echt iets voor jou!
In het werken met mensen vindt Meike het belangrijk dat zij zich op hun gemak voelen bij haar en geeft ze de mensen waarmee ze werkt een vertrouwd gevoel. Hierdoor legt ze snel en makkelijk contact en weten deelnemers haar te vinden voor een goed gesprek of gezellige aanspraak.
Tijdens haar stage op de dagbesteding van Gewoon Goed Uden werkt ze graag mee op assemblage afdeling en pakt ze creatieve activiteiten op. Afgelopen december heeft ze een winter BINGO georganiseerd. Het was een gezellige middag, die goed in de smaak viel bij deelnemers.
Meike heeft in de tijd dat ze stage loopt al veel geleerd. Onder andere het goed voeren van gesprekken middels verschillende methodieken. Ook is zij zichzelf in het werk al een aantal keer tegengekomen en heeft ze direct geleerd om haar eigen grenzen te stellen en aan te geven bij de ander. De komende periode wil zij met dezelfde gedrevenheid en enthousiasme aandacht blijven geven aan de deelnemers bij Gewoon Goed Uden. Op de vraag waar ze zichzelf over 10 jaar ziet werken weet ze meteen een antwoord, in een TBS kliniek of binnen de verslavingszorg.
Wil jij kennis maken met Meike?
Je bent van harte welkom bij PlanH Werkt & Gewoon Goed Uden, Udenseweg 4-6 in Uden.

Jan 2025 --> Amber in gesprek met collega Louke Anthonissen over het aanbod Samen Sporten.
Samen Sporten, vertel me er meer over.
Het sporten is in een groepsvorm met deelnemers en begeleiding van PlanH Werkt. Onder leiding van een personal trainer van Body Vision worden de groepslessen gegeven. Iedereen die deelnemer is in individuele begeleiding van PlanH / dagbesteding Gewoon Goed Uden kan en mag mee sporten.
Iedere maand is er een ander soort les/sport en je bent met elkaar in beweging. Je kunt hierbij aan verschillende (persoonlijke )doelen werken. Je kunt daarbij denken aan: verbeteren van fysieke gezondheid, mentale gezondheid, sociale contacten en vaste structuur in de week. De sportlessen staan ook in het teken van saamhorigheid en er is veel behulpzaamheid onderling.
Het Samen Sporten is iedere dinsdag en vrijdag van 11:00u-12:00u.
Na afloop is er de mogelijkheid om nog wat te drinken bij Gewoon Goed.
Hoeveel mensen nemen deel aan een les?
We sporten in kleine groepjes met elkaar. De groep is ongeveer 8 tot 10 deelnemers per les.
Onder begeleiding van één vaste begeleider van PlanH bij en één personal trainer vanuit Body Vision.
Hoe ziet een sportles er uit?
Sporters kunnen zelf naar de sportschool toekomen of vanaf 10:30 vanuit Gewoon Goed meelopen of fietsen. Je kleed jezelf om en het eerste kwartier van de les warm je op bij apparaten zoals de loopband of crosstrainer. Om 11:15 start vervolgens de groepsles. Boven in de sportschool is er groepszaal waar gesport wordt of beneden in de gezamenlijke ruimte bij de apparaten. Er worden verschillende lessen gegeven, zowel boven als beneden.
Bij de sportlessen kun je denken aan de volgende soorten: circuittraining, boksen, pilates, yoga, buiten sporten in de vorm van bootcamp en HIIT. Soms is er ook een combinatie van verschillende sporten samen. De interesse wordt bij de sporters gecheckt en met deze input worden er lessen gemaakt, aansluitend op deze interesses.
Hoe kunnen deelnemers zich aanmelden?
Je kunt je aanmelden bij Louke. Voor meer informatie kun je terecht bij: [email protected], bij je trajectbegeleider of dagbestedingsbegeleider. Louke neemt vervolgens contact met je op om je aanmelding te voltooien en verdere uitleg te geven over het Samen Sporten.
Deelnemer aan het woord over het samen sporten:
‘Het samen sporten brengt gezelligheid met zich mee onderling, er hangt een fijne sfeer. Je bent lekker bezig maar kunt tussendoor ook kletsen met de mensen. Het is fijn om bezig te zijn en je wordt gemotiveerd om mee te doen. Daarbij wordt je goed geholpen door de begeleiding vanuit de sportschool. De lessen die gegeven worden zijn zwaar maar tegelijkertijd ook leuk. Je mag altijd aangeven wat je wel en niet graag wilt doen met het sporten en hier wordt dan ook naar geluisterd. Er zijn goede apparaten bij de sportschool wat ik belangrijk vind.’

Dec 2024 --> Amber in gesprek met collega Eelke Cornelissen over de beweeginterventie 'Boksend Opvoeden'.
Wat maakte dat je de cursus 'Boksend Opvoeden' wilde volgen?
Ik hou zelf ontzettend van sporten/bewegen, voor mij is het een manier van ontspannen en ook wel een uitlaatklep wanneer ik stress of spanning ervaar. Ik ben van mening dat bewegen je fysiek, maar zeker ook mentaal sterker maakt. Via Social media kwam ik met de cursus ‘boksend opvoeden’ in aanraking. Ik ben me er in gaan verdiepen. Het sprak me aan dat je gespreksvoering aangaat d.m.v. beweging. In het werkveld merk ik dat praten alleen, niet altijd helpend is. Boksen kan een mooie beweeginterventie zijn om in bepaalde trajecten in te zetten.
Wat waren je belangrijkste verwachtingen van de cursus en zijn die uitgekomen?
Zelf had ik geen ervaring met boksen en wist ook niet goed wat ik kon verwachten. Ik was erg benieuwd. De naam ‘boksend opvoeden’ doet lijken alsof het alleen voor kinderen/jeugd bestemd is. Maar het is zeer zeker in te zetten van jong tot oud en sluit daarom ook aan bij onze doelgroep.
Ik heb door deze cursus een andere kijk gekregen op boksen. Dat je boksen dus ook kan inzetten als pedagogisch middel.
Welke vaardigheden of inzichten heb je opgedaan die je nu toepast in je werk? Op welke manier doe je dat?
Door het uitvoeren van boks-spellen en boks-oefeningen, leer je om emoties te herkennen in je lijf en hoe hierop te reageren. Bewustwording van bepaalde triggers in het dagelijks leven en hoe je hier met zelfvertrouwen en zelfbeheersing mee om kunt gaan.
Dit mede door gebruik te maken van ‘ gronden, focussen en ademhaling reguleren’.
Bijvoorbeeld: Oefenen met op 100 procent boksen, terugbrengen naar 50 procent boksen. En hier een emotie aan koppelen. Welk verschil voel je, waar/hoe voel je dit? De transfer maken naar het dagelijks leven. Hoe kun je er voor zorgen dat je spanning laat zakken en wat heb je daarvoor nodig?
Wat is je het meeste bijgebleven uit de cursus? Wat neem je hiervan mee?
Dat plezier in bewegen belangrijk is en dat dat voorop staat!
Het gaat er niet om, om iemand naar de grond te slaan, maar het gaat juist om waarden als ademhaling, stevig staan, concentratie en andere technieken te gebruiken om jezelf onder controle te houden. Boksen gebruiken als middel om te reflecteren op situaties uit het dagelijks leven.
Wat hoop je te bereiken met het toepassen van de cursus in het werkveld?
Dat deelnemers door het inzetten van boksen ervaren, dat ze mentaal, emotioneel en fysiek sterker kunnen worden. En dat deelnemers natuurlijk plezier beleven aan het actief bezig zijn, dat ze het boksen zien als een positieve beweeginterventie. Zelf ben ik nog onderzoekend hoe ik dit verder in kan zetten in trajecten bij de deelnemers. Binnen de organisatie kijken we naar de mogelijkheden om de interventie in te gaan zetten, we zullen hier zeker een mooi vervolg aan geven!

Dec 2024 --> Amber in gesprek met collega Louke Anthonissen over werken met Positieve Gezondheid.
Wat houdt positieve gezondheid in?
Positieve gezondheid is een benadering die bestaat uit 6 verschillende dimensies. Gezondheid is breder dan de afwezigheid van ziekte en klachten. Elementen als veerkracht, zingeving en eigen regie voeren staan centraal. Positieve Gezondheid is een brede benadering, alle levensgebieden komen aan bod. Mensen zijn geneigd om dingen op te lossen, maar positieve gezondheid heeft een andere invalshoek. Omgaan met tegenslagen in het leven en wat gaat er wel goed. Het is heel breed waardoor je niks vergeet. De uitkomsten kunnen verrassend zijn, achter een bepaalde hulpvraag zit iets anders dan de deelnemer en de hulpverlener van te voren misschien wel hadden verwacht.
Wat wordt er van de hulpverleners verwacht?
Voor hulpverleners is het op een andere manier te werk gaan. Je laat de ander de test invullen en coacht de ander om zelf te ontdekken wat belangrijk is voor diegene. Je laat de deelnemer zelf de keuze maken wat ze willen. Als hulpverlener leun je meer achterover, de deelnemer geeft zelf aan wat hij wil. Het is een ontwikkeling en bepaalde denkwijze waar je in mee gaat. Je gaat niet zozeer focussen op hoe je een probleem kan oplossen, maar hoe kun je omgaan met deze tegenslagen en de krachten van de deelnemer inzetten.
"Wat heb jij nodig om je gezonder en veerkrachtiger te voelen? Met Positieve Gezondheid krijg je inzicht in wat voor jou belangrijk is."
Hoe wordt dit toegepast bij PlanH Werkt?
Bij PlanH heeft dit geresulteerd in een verandering van de begeleidingsplannen en het intakeformulier. Vanuit deze plannen wordt positieve gezondheid meer geïmplementeerd. Zo ligt de regie meer bij de deelnemer en wordt er meer naar de mogelijkheden gekeken.
Zo geef ik zelf ook leer-overleggen aan ons team van professionals over wat positieve gezondheid inhoudt en hoe je het andere gesprek voert. Vanuit congressen waar ik heen ben geweest, ben ik geïnspireerd geraakt om het team hierin mee te nemen. Bovendien, is ook het idee ontstaan om nieuwe collega’s goed en duidelijk te informeren door middel van een pitch over positieve gezondheid. Zo zijn nieuwe collega’s goed geïnformeerd en kunnen zij voorbereid aan de slag.
Wat spreekt je het meeste aan in positieve gezondheid?
Het zorgt ervoor dat je niks over het hoofd ziet door middel van de verschillende onderwerpen, de zes dimensies. Ook vind ik het werken met het web, fysiek of online erg prettig. Daarnaast spelen we ook het spel over positieve gezondheid met deelnemers. Je kunt in een oogopslag zien hoe iemand functioneert. Overigens, sluit Positieve gezondheid goed aan op de herstel beweging en het Herstel ondersteunend werken.
Hoe vind je het om met positieve gezondheid te werken?
Ik vind het leuk en merk in de begeleiding dat ik op onderwerpen kom waar ik normaal niet op zou komen. Mensen komen zelf eerder met ideeën, de verantwoordelijkheid ligt meer bij deelnemer en niet alleen bij de trajectbegeleider. Daarbij komt ook kijken dat deelnemers enthousiast zijn en meer aan het nadenken zijn over de thema’s. Ik word er blij van om het team enthousiast te maken en dit enthousiasme met andere collega’s te delen. Ik vind het mooi dat ik hier aan bij mag dragen en deze kennis mag delen.
Tevens, heb ik contact met andere professionals en organisaties door middel van het sociaal domein. Dat is een platform van positieve gezondheid waar je vragen kunt stellen en informatie kunt delen. Zo ben ik in gesprek gegaan met een aantal professionals die bij andere organisaties werken over hoe zij positieve gezondheid inzetten. Op deze manier haal ik tips of ideeën uit deze gesprekken die we wellicht ook weer bij PlanH Werkt kunnen inzetten. Dat vind ik ook heel waardevol.
Wat houdt positieve gezondheid in?
Positieve gezondheid is een benadering die bestaat uit 6 verschillende dimensies. Gezondheid is breder dan de afwezigheid van ziekte en klachten. Elementen als veerkracht, zingeving en eigen regie voeren staan centraal. Positieve Gezondheid is een brede benadering, alle levensgebieden komen aan bod. Mensen zijn geneigd om dingen op te lossen, maar positieve gezondheid heeft een andere invalshoek. Omgaan met tegenslagen in het leven en wat gaat er wel goed. Het is heel breed waardoor je niks vergeet. De uitkomsten kunnen verrassend zijn, achter een bepaalde hulpvraag zit iets anders dan de deelnemer en de hulpverlener van te voren misschien wel hadden verwacht.
Wat wordt er van de hulpverleners verwacht?
Voor hulpverleners is het op een andere manier te werk gaan. Je laat de ander de test invullen en coacht de ander om zelf te ontdekken wat belangrijk is voor diegene. Je laat de deelnemer zelf de keuze maken wat ze willen. Als hulpverlener leun je meer achterover, de deelnemer geeft zelf aan wat hij wil. Het is een ontwikkeling en bepaalde denkwijze waar je in mee gaat. Je gaat niet zozeer focussen op hoe je een probleem kan oplossen, maar hoe kun je omgaan met deze tegenslagen en de krachten van de deelnemer inzetten.
"Wat heb jij nodig om je gezonder en veerkrachtiger te voelen? Met Positieve Gezondheid krijg je inzicht in wat voor jou belangrijk is."
Hoe wordt dit toegepast bij PlanH Werkt?
Bij PlanH heeft dit geresulteerd in een verandering van de begeleidingsplannen en het intakeformulier. Vanuit deze plannen wordt positieve gezondheid meer geïmplementeerd. Zo ligt de regie meer bij de deelnemer en wordt er meer naar de mogelijkheden gekeken.
Zo geef ik zelf ook leer-overleggen aan ons team van professionals over wat positieve gezondheid inhoudt en hoe je het andere gesprek voert. Vanuit congressen waar ik heen ben geweest, ben ik geïnspireerd geraakt om het team hierin mee te nemen. Bovendien, is ook het idee ontstaan om nieuwe collega’s goed en duidelijk te informeren door middel van een pitch over positieve gezondheid. Zo zijn nieuwe collega’s goed geïnformeerd en kunnen zij voorbereid aan de slag.
Wat spreekt je het meeste aan in positieve gezondheid?
Het zorgt ervoor dat je niks over het hoofd ziet door middel van de verschillende onderwerpen, de zes dimensies. Ook vind ik het werken met het web, fysiek of online erg prettig. Daarnaast spelen we ook het spel over positieve gezondheid met deelnemers. Je kunt in een oogopslag zien hoe iemand functioneert. Overigens, sluit Positieve gezondheid goed aan op de herstel beweging en het Herstel ondersteunend werken.
Hoe vind je het om met positieve gezondheid te werken?
Ik vind het leuk en merk in de begeleiding dat ik op onderwerpen kom waar ik normaal niet op zou komen. Mensen komen zelf eerder met ideeën, de verantwoordelijkheid ligt meer bij deelnemer en niet alleen bij de trajectbegeleider. Daarbij komt ook kijken dat deelnemers enthousiast zijn en meer aan het nadenken zijn over de thema’s. Ik word er blij van om het team enthousiast te maken en dit enthousiasme met andere collega’s te delen. Ik vind het mooi dat ik hier aan bij mag dragen en deze kennis mag delen.
Tevens, heb ik contact met andere professionals en organisaties door middel van het sociaal domein. Dat is een platform van positieve gezondheid waar je vragen kunt stellen en informatie kunt delen. Zo ben ik in gesprek gegaan met een aantal professionals die bij andere organisaties werken over hoe zij positieve gezondheid inzetten. Op deze manier haal ik tips of ideeën uit deze gesprekken die we wellicht ook weer bij PlanH Werkt kunnen inzetten. Dat vind ik ook heel waardevol.

Nov 2024 --> Amber in gesprek met collega en directielid Lynn van Boxtel,
over Cognitieve Gedragstherapie CGT.
Dit jaar is Lynn van Boxtel geslaagd voor de opleiding tot cognitief gedragstherapeutisch werker aan de Rino Zuid te Eindhoven. Collega Amber van der Heijden is altijd geïnteresseerd in collega's en gaat met een kop thee graag in gesprek. Lees hier alles over Cognitieve Gedragstherapie en PlanH Werkt.
Wat is de reden dat je voor deze opleiding hebt gekozen?
Wat voor mij een belangrijke reden was om te starten aan de opleiding, is dat ik merkte dat er een grote behoefte bij de deelnemers lag om cognitieve gedragstherapie in te zetten. Daarbij kwam kijken dat ik persoonlijk geïnteresseerd ben in het onderwerp en de methodieken. Het is praktisch, snel inzetbaar en het sluit goed aan bij de deelnemer.
Wat heb je geleerd tijdens de opleiding?
In samenwerking met de GGZ kon ik al onderdelen toepassen uit de cognitieve gedragstherapie, maar ik ben nu beter bekwaam hierin. Ik heb nu de kennis om het verder uit te werken in de begeleiding en heb weet van de theorie die achter de modellen van CGT zitten.
Wat ik verder heb geleerd, is de combinatie met de ambulante begeleiding. Wat bieden wij en wat doet de cognitief gedragstherapeutisch werker. De opdrachten uit CGT zijn goed in te zetten en dit sluit mooi aan op de kennis die we als trajectbegeleiders al in huis hebben.
Welke vaardigheden of inzichten heb je opgedaan die je nu toepast in je werk? Op welke manier doe je dat?
Ik heb geleerd om de handelingen theoretisch te kunnen onderbouwen en ik heb inzichten gekregen welke technieken ingezet kunnen worden. Zo begrijp ik nu het hele proces van cognitieve gedragstherapie en kan ik deze met de deelnemer doorlopen.
Maar ook, de begeleiding en de gesprekken die voor de cognitieve gedragstherapie ingezet worden te voeren en te begrijpen.
Hierbij komt kijken dat ik dit overdraag aan het team van zorgprofessionals van PlanH Werkt. Wanneer zet je wat in? Welke vormen kun je gebruiken? Het past heel goed bij de doelgroep van PlanH Werkt. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag met het zelfbeeld, onzekerheden, angsten, dwang, depressie en activering. De behoefte is er vanuit deelnemers om hiermee te werken en hierin ondersteund te worden.
Hoe deel je deze kennis met jouw collega's?
Om deze reden, heeft Lynn samen met Rico Stolwijk een leeroverleg CGT aan het team gegeven. In dit leeroverleg werden collega's geïnformeerd over CGT en hoe onderdelen van CGT toe te passen in het werkveld. Aan de hand van verschillende opdrachten werd voor het team duidelijk hoe onderdelen CGT in te zetten. Bovendien werd helder wat hiervoor nodig is om dit op een juiste manier te doen.
Lynn en Rico hebben zich tevens ingezet voor het ontwerpen van documenten die een handleiding zijn om onderdelen van CGT toe te passen bij onze deelnemers. Het team is enthousiast en leergierig om zich hierin verder te ontwikkelen en deze technieken toe te gaan passen. Zo kunnen we onze deelnemers nog beter ondersteunen bij hun hulpvraag.