PlanH Werkt | Persoonlijke begeleiding | Spoor 2
16919
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16919,page-child,parent-pageid-16737,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

SPOOR 2

Bij re-integratie tweede spoor is uit het arbeidsdeskundig werkplekonderzoek gebleken dat er voor de werknemer geen arbeidsmogelijkheden zijn binnen het eigen bedrijf. Zowel werkgever als werknemer zijn verplicht zich maximaal in te zetten conform de regels van de “Wet verbetering Poortwachter” .

In hoofdlijn worden de volgende modules voor re-integratie tweede spoor ingezet:

 

  • Intake en re-integratieplan;
  • Afscheid nemen van het huidige werk
  • Arbeidsmarktoriëntatie middels testen (beroepskeuze en assessment);
  • Individuele sollicitatie-instructie en begeleiding;
  • Workshops
  • Bemiddeling en begeleiding naar werk;
  • Eventueel onderzoek scholing/opleiding bij noodzaak werkaanvaarding;
  • Plaatsing en nazorg.

Samen met de werknemer wordt de bemiddeling en begeleiding naar passend werk vorm gegeven door het benaderen van diverse geschikte werkgevers. Er wordt naar geschikte vacatures in en buiten het netwerk van PlanH Werkt en van de werknemer gezocht. Het doel is dat werknemer bemiddeld wordt naar passende zoekfuncties. Indien deze functies niet voor handen zijn zal gezocht worden naar een alternatief, waarbij het principe “de kortste route naar werk” voorop staat. Door actieve samenwerking krijgt de werknemer betere kansen om bemiddeld te worden naar een geschikte functie. Periodiek zal de re-integratiedeskundige van PlanH Werkt samen met werknemer en werkgever het traject evalueren en waar nodig re-integratiedoelen bijstellen. Wanneer de werknemer geplaatst wordt bij een werkgever, zal de re-integratiedeskundige een bezoek brengen aan het plaatsingsbedrijf (mits die werkgever en de werknemer daar mee instemmen). De werkplek wordt dan bekeken en de taken, werkzaamheden en de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden worden geëvalueerd. Mochten zich tijdens de nazorgperiode knelpunten voordoen, dan wordt gezocht naar een oplossing. Op basis van deze gesprekken zal voor opdrachtgever en werknemer een rapportage worden opgesteld.
De duur van het traject varieert van 3, 6, 9 tot 12 maanden.

 

PlanH Werkt is als gecertificeerd en erkend re-integratiebureau gespecialiseerd in effectieve en betaalbare re-integratie 2e spoor. Als wij uw zieke werknemer begeleiden blijven uw kosten tot een minimum beperkt. Het doel van het re-integratietraject is een zo spoedig mogelijke werkhervatting van uw zieke medewerker en een sluitende rapportage voor UWV. PlanH Werkt zorgt gegarandeerd voor een “ UWV-proof” traject, dus geen gedoe met het UWV.

DIRECT MEER INFORMATIE OF GRATIS ADVIES?