PlanH Werkt | Persoonlijke begeleiding | SUCCESVERHAAL – Marieke Schepers
17863
post-template-default,single,single-post,postid-17863,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

SUCCESVERHAAL – Marieke Schepers

SUCCESVERHAAL – Marieke Schepers

Op een zonnige wintermiddag in januari spreek ik Marieke Schepers en Danielle Kanters in het Gewoon Café bij Gewoon Goed in Uden. Samen met de hondjes Dribbel en Tayler genieten zij van een warme chocomel en thee. Marieke is sinds drie jaar bekend met PlanH Werkt en ontvangt al die jaren begeleiding van trajectbegeleider Danielle.

Danielle is als jobcoach Marieke gaan ondersteunen. Zij werkt 20 uur per week bij Mac Donalds, eerst als hostess en nu als crew medewerker. In overleg met de werkgever en het UWV heeft Danielle de jobcoaching in de thuissituatie vormgegeven. Alles wat Marieke op het werk tegenkwam hebben zij samen besproken. Danielle omschrijft Marieke als een zeer trouwe, loyale werknemer en een enorm sociale collega. Haar aandachtspunt was het te veel rekening houden met andere en daardoor met een te vol hoofd thuiskomen. Marieke vertelt dat ze van Danielle geleerd heeft rustig te blijven en dat ze nu perfect functioneert op de werkvloer. Ze is blij met het vaste dienstverband dat zij nu heeft.

Tijdens de jobcoach periode was er meer aan begeleiding en ondersteuning nodig, dan wat Danielle als jobcoach kon en mocht uitvoeren. Daarom heeft ze vanuit de WMO – Wet maatschappelijk ondersteuning –  thuis individuele begeleiding geboden. Marieke vertelt trost dat haar thuissituatie steeds rustiger is geworden, dat ze minder stress ervaart en dat ze nu een stabiele relatie heeft. Danielle heeft mij altijd gehoord en gezien, dat heb ik als enorm prettig ervaren. Als trajectbegeleider is zij er op de momenten dat ik haar nodig heb.

Het gaat zo goed met Marieke dat ze Danielle durft los te laten en zonder begeleiding verder gaat! Natuurlijk is dat spannend, maar ik ben zo trots op mezelf dat ik deze stappen gemaakt heb. En mocht het nodig zijn, ik kan in nood altijd Danielle bellen, zij weet mij dan met beide benen op de grond te zetten.

Marieke zegt als afsluiting super tevreden te zijn over PlanH Werkt en met participatiecentrum Gewoon Goed Uden bieden ze alleen maar nóg betere begeleiding. Iedereen is vriendelijk en sociaal, je wordt er warm ontvangen.