PlanH Werkt | Persoonlijke begeleiding | SUCCESVERHAAL Peter
17917
post-template-default,single,single-post,postid-17917,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

SUCCESVERHAAL Peter

SUCCESVERHAAL Peter

Op een zonnige dinsdagmiddag in september spreek ik Peter, zijn vriendin Dominique en trajectbegeleider Elke de Bruijn bij participatiecentrum Gewoon Goed in Uden. Onder het genot van een kop koffie en thee spreken we elkaar over het succesverhaal van Peter.

Één jaar geleden kwamen Peter en Elke via de Gemeente B oekel met elkaar in contact. Vanuit de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) kwam Elke als trajectbegeleider van PlanH Werkt bij Peter in beeld. Wekelijks kwam ze op huisbezoek, samen hebben ze en plan opgesteld, met daarbij doelen om aan te werken. Tijdens de huisbezoeken kon Peter vrijuit zijn verhaal doen bij Elke, op deze manier kwam de onrust uit Peter zijn hoofd en zijn ze stappen gaan maken. Stappen richting een mooie toekomst!

Een grote stap ging richting betaald werk. Peter heeft hiervoor de afgelopen 11 jaar geen betaald werk gedaan, maar altijd actief geweest als vrijwilliger voor stichting Go for Africa . De stap naar betaald werk was groot, zeker vanwege een aantal fysieke beperkingen. Zo bleek een proef van drie maanden bij de groenvoorziening van IBN fysiek te zwaar voor Peter. De zoektocht naar passend werk ging verder en Peter kwam uiteindelijk uit bij IBN in Veghel, bij de automattenfabriek. Hier werkt Peter met veel plezier mede door de afwisseling in werkzaamheden, automatten leggen, lassen, stickeren, doppen en meer. Hij vertelt met veel plezier bij IBN te werken, ieder mens is uniek en ik kijk met een open blik naar andere mensen. Ik heb fijne contacten met collega’s en mag graag met humor een gesprek aan gaan.

Een andere mooi stap in zijn leven is zijn relatie. Nu hij in zijn hoofd meer ruimte heeft, is er ook ruimte voor een nieuwe liefde in zijn leven. Sinds kort woont Peter samen met Dominique en haar twee katten Lolita en Tijgertje. Ze hebben het fijn samen. Ze vertellen trots in ondertrouw te gaan, in 2021 staat er een huwelijk in de planning!

Trajectbegeleider Elke benoemt dat ze samen veel hebben gelachen tijdens het traject, Peter is steeds positiever in het leven komen staan. Sinds hij aan het werk is straalt hij meer. Peter heeft een bewuste ommekeer gemaakt en is nu bezig met zijn toekomst. Elke sluit het WMO-traject vol vertrouwen af.

Als ik Peter vraag waar hij over 5 jaar staat, hoopt hij nog werkzaam te zijn bij IBN in Veghel en fijn met Dominique samen te zijn. Het leven loopt zoals het is, ik kijk positief naar de toekomst.
O ja, één ding is zeker PlanH Werkt werkt!